Одржана донаторска конференција за помоћ породицама у тешком материјалном стању

У суботу 07. фебруара одржана је Донаторска конференција у организацији Општине Блаце, Хуманитарне организације „Пружена рука“, Центра за социјални рад, Црвеног крста Блаце и Дома за смештај одраслих лица из Трбуња. Медијски су организацију подржали сви локални медији, али и Радио Телевизија Србије.

donataorska2

Циљ конференције био је прикупљање помоћи појединцима и породицама у тешком материјалном стању на територији наше општине. Конференцији у ресторану „Емона“ одазвали су се бројни блачки привредници, представници јавних установа и предузећа.

Сакупљено је 310.000 динара у новцу, 90.000 динара у роби а више од 20 донатора преузело је бланко уговоре о донацији, па се очекује прилив још извесне своте новца. Сва прикупљена средства биће преусмерена за решавање проблема и унапређење положаја најугроженијих припадника наше локалне заједнице.

donataorska3

Донатори присутни на конференцији имали су прилику да погледају видео презентацију која има је приближила услове живота људи који живе на рубу егзистенције. Након тога говорио је председник Општине Блаце Иван Бургић, народни посланик Зоран Јозић а потом и Боривоје Перовић, председник организационог одбора Донаторске конференције. У својим обраћањима они су нагласили потребу да се обезбеди сва могућа помоћ за оне којима је она неопходна и нагласили да ће се хуманитарне акције наставити кроз најразличитије активности.

donataorska4

Обзиром да је све већи број заинтересованих да упуте помоћ социјално угроженим лицима, акција се наставља прикупљањем новчаних средстава, гардеробе, хране, средстава за хигијену, намештаја, грађевинског материјала и свега осталог што би положај ових људи у заједници учинило достојним човека и олакшало им животне услове.  

donatorska1

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije