Позив грађанима да гласају у циљу реализације награде освојене на такмичењу “Узми рачун и победи”

У циљу реализације награде коју је општина Блаце освојила на такмичењу „Узми рачун и победи 2018“, упућујемо Позив свим пунолетним грађанима да од данас па све до 18. јуна у времену од 12-15 часова гласају за избор пројекта који ће се финансирати средствима освојеним у такмичењу градова и општина „Узми рачун и победи“.

Гласање је могуће обавити путем гласачких листића у холу зграде општине Блаце на адреси Карађорђева 4 и на градском тргу у Блацу. Заинтересовани грађани гласају тако што убацују у гласачку кутију листић са заокруженим редним бројем пројекта који желе да подрже, након чега је потребно да се упишу у регистрациону листу да су гласали (предвиђено је да се гласа само једном).

Право гласа имају сви пунолетни грађани са територије општине Блаце.  

ПРЕДЛОЖЕНИ ПРОЈЕКТИ:

  1. 1. Техничка модернизација Основне школе „Стојан Новаковић“

У Основној школи Стојан Новаковић, у отежаним условима наставу похађа 733 ђака распоређених у 55 одељења. Компјутерска опрема у овој школи са 11 учионица, 27 кабинета и неколико радионица је дотрајала, а осим тога, школа нема ни доволјно техничких уређаја и наставних средстава за квалитетније извођење наставе. Потребно је обезбедити нову техничку опрему, пре свега десктоп компјутере, беле магнетне табле за писање, лаптопове и пројекторе.

Корисници: 1.000 ђака и наставног кадра

  1. 2. Урбанистичко и архитектонско уређење градског трга

Урбанистичким и архитектонским уређењем градског парка и зеленог трга општина Блаце жели да направи еколошки градски трг. Потребно је обновити алеје цвећа, поставити клупе, расвету. Предвиђена је и уградња чесме, поставлјање бицикларника (бициклизам је у општини Блаце све атрактивнија рекреативна активност) и нових жардињера које ће допринети свеобухватнијем уређењу ове градске целине. Постојеће саднице листопадног дрвећа биће допуњене новим, уз постављање штитника за стабла, ради обезбеђења од евентуалних оштећења током раста и развоја. Цео простор био би ограђен и обезбеђен декоративним стубовима, који сем естетског имају и безбедносну улогу. Како је у општини Блаце предвиђено и поставалјање Телеком WиФи дрвета са бесплатним бежичним интернетом, уређењем градског трга успоставила би се атрактивна градска зона која би привлачила грађане да слободно време проводе у парку, туристе да одмарају, а локална самоуправа би добила још један градски симбол који ће значити и у промоцији општине Блаце као оазе за младе.

Корисници: 11.686 становника општине Блаце и потенцијални туристи

  1. 3. Уређење ентеријера и набавка опреме за Омладински центар

Са 11.686 становника међу којима се у омладину сврстава њих 3.260, старости до 30 година, општина Блаце нема адекватно опремљен објекат и простор за едукацију младих. У циљу задовољења потреба младих, општина је покренула пројекат опремања Омладинског центра у којем би била смештена и Канцеларија за младе. У оквиру конкурса Министарства омладине и спорта 2016. и 2017. године удруженим средствима из локалног буџета и буџета Републике Србије извршени су грађевински радови на овој згради која је више деценија била запуштена и руинирана. Набавка неопходне опреме је последња фаза завршетка опремања простора, наког чега би Омладински центар био отворен за све кориснике у локалној заједници и омогућено његово бесплатно коришћење. Потребно је набавити канцеларијски намештај и техничку опрему (рачунари, пројектори...). Сва опрема би била намењена за просторије које ће моћи да се једноставно и веома брзо трансформишу за друге намене – учионица, конференцијска сала, cоworking простор, канцеларија, свечана сала...

Корисници: Млади у општини Блаце – основци, средњошколци, млади из руралних средина, млади незапослени, студенти, чланови и активисти Канцеларије за младе

Информативна служба општине Блаце

Blace page 001 1024x768

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije