На 11. седници СО-е Блаце изабран нови општински већник

Данас је одржана 11. седница Скупштине општине Блаце у Културном центру "Драинац" са почетком од 14 часова. Седницом је председавао Председник Скупштине Милош Васиљевић, а на дневном реду су се нашли: Предлог Одлуке о комуналном уређењу,  Извештаји о раду јавних установа и предузећа, избор општинског већника,  именовање и разрешење појединих чланова скупштинских комисија, надзорних и управних одбора у појединим установама и др.

Председник Васиљевић након што је утврђен кворум за рад предложио је дневни ред који је усвојило 18 од 19 присутних одборника и одборница. Током седнице, Председник општине Блаце Зоран Јозић у име овлашћеног предлагача, током тачке дневног реда за именовање општинског већника предложио је доскорашњег председника Скупштине општине Златка Димитријевића за новог већника општине Блаце. Подсетимо се, на претходној седници СО-е константован је престанак мандата већника Ане Антић која је именована на функцију в. д директора Туристичке организације Блаце.

Председник Васиљевић након што је комисија формирана за пребројавање гласачких листића саопштила да су сви присутни одборници гласали за именовање Димитријевића, новоименованом већнику пожелео је пуно успеха у раду у извршној локалној власти. Након краће паузе,  заседала је и комисија за административна питања која је констатовала престанак мандата  Златка Димитријевића на месту одборника у СО-е Блаце јер су две функције које припадају Димитријевићу законски неспојиве па је стога СО-е Блаце поступајући по Одлуци Административне комисије констатовала престанак одборничког мандата Златку Димитријевићу.

Седница је одржана у присуству медија и трајала је око сат времена.

Све одлуке и извештаји усвајани су са максималном већином јер је  једини опозициони одборник Радосав Новчић након друге тачке дневног реда напустио седницу.

Скупштина општине Блаце има 25 одборника а седници је присуствовало њих 19.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka