У Блацу тестиране 32 особе, 13 особа позитивно на Covid 19

У јеку борбе против пандемије изазване вирусом Covid 19, у Блацу је дошло до повећања броја оболелих на нови вирус у односу на прошлу недељу када их је било само двоје.

Пре два дана тестирано је 30 особа и од тог броја 22 особе из Дома за смештај одраслих лица ометених у менталном развоју које су биле у контакту са радницом из Крушевца код које је раније установљено присуство вируса Covid 19 (13 радника и 9 штићеника), 3 радника Дома здравља Блаце и 5 особа које су биле у контакту са особама које су имале симптоме сличне вирусу Covid 19.

Од 30 тестираних особа њих 11 је позитивно на нови вирус и то сви из Дома у Трбуњу од којих је 7 запослених и 4 штићеника, односно сада је 13 оболелих укупно, јер је код две особе још раније установљен вирус Covid 19. За сада укупан број тестираних 32, оболелих 13. 

Овакво стање забрињава и по хитном поступку биће тестирани сви запослени и штићеници у Дому у Трбуњу као и особе са симптомима које су биле у контакту са оболелима.

Циљ нам је да што пре дођемо до свих контакта који су имали оболели како бисмо што хитније зауставили вртоглаво ширење вируса.

                                    

„Апелујем на све грађане да поштују мере изолације и самоизолације и да до краја ванредног стања поштују све препоруке надлежних органа и да пре свега остану код куће. Не желимо да Блаце буде ново жариште вируса, молим вас останите код куће. Сви који осећају симптоме сличне вирусу или су имали контакте са оболелима да се јаве Дому здравља у амбуланти за Covid 19 која је отворена од 07.00-22.00. Локална самоуправа обезбедила је заштитна средства и средства за дезинфекцију Дому здравља, Дому у Трбуњу и Дому за смештај старих лица. Чинимо све што је могуће у овом тренутку- саопштио је Председник општине Блаце Милан Ћурчић."

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg