„Театар 13“ извео музичко-сценски програм под називом „У славу предака“

У сали Културног центра „Драинац“, испуњеној до последњег места, у петак 12. децембра чланови Културно уметничког друштва „Драинац“ и Аметерског позоришта „Театар 13“ извели су музичко-сценски програм под називом „У славу предака“, посвећен стогодишњици Великог рата.

predstava100-1

Латинка Стојановић и Драган Велимировић, сценаристи и режисери овог програма, који је не само за блачке прилике и културну сцену прави спектакл, водили су публику кроз ратна дешавања и страдања српске војске и народа од почетка Првог светског рата до коначног ослобођења Србије. Посебан акценат стављен је на ратна дешавања у окупираној Топлици и на учешће и значај Гвозденог пука. Назив добивши због легендарне храбрости својих војника, мобилисаних са подручја Топлице углавном, био је то најбољи пук српске војске, који је учествовао у свим познатим биткама, претрпео огромне губитке и стекао бесмртну славу.

predstava100

„Стотинак учесника програма приредило је Блачанима вече за памћење. Садржај програма који су извели све нас опомиње и заветује да никада не заборавимо наше славне претке и њихову херојску борбу за слободу и Србију. Oво је сасвим сигурно један од највећих културних догађаја у Блацу ове године“ – са поносом истиче Дејан Велимировић, директор Културног центра „Драинац“, установе која је организатор програма.

predstava100-2

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg