Асфалт обрадовао и становнике насеља Илићи у Блацу

У току јучерашњег дана асфалтане су и неколико улица у насељу Илићи у Блацу.

Представници локалне самоуправе Општине Блаце председник Општине Блаце Иван Бургић, председник Скупштине Општине Блаце Дејан Мијајловић – Ђани и заменик председника Општине Блаце Никола Милинчић, обишли су радове и уверили се у квалитет изведених радова али и у задовољство окупљених мештана.

ilici1

Ускоро у Блацу неће бити улице која није асфалтирана.

Све радове финансира Општина Блаце из свог буџета, извођач радова је предузеће Метал Пласт Павловић, а ускоро крећу и бројне друге инвестиције у Блацу.

Уређује се базен

Подсетимо, Одлуком о одобравању средстава за програма подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина, општини Блаце додељена су средства за суфинансирање пројекта „Радови на изградњи зграде за гардеробе и фитнес центар у склопу прве фазе изградње комплекца отворених базена у Блацу“.

Износ додељених средстава је 8.000.000 рсд, односно 80% од укупне вредности пројекта.

Реконструкција 2км општинског пута ОП6 на деоници кроз радну зону “Горња Драгуша”

У   Нишу је потписан Уговор о суфинансирању средстава  програма подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина. Уговор су потписали Министар без портфеља задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина на територији Србије Новица Тончев и Преседник Општине Блаце Иван Бургић.

Општина Блаце подршком министарства привреде изводиће радове на реконструкцији 2км општинског пута ОП6 на деоници кроз радну зону “Горња Драгуша”. Подршка министарства је до пуне вредности пројекта и износи 31,9 милиона динара без ПДВ-а.

Министарство привреде је донело Одлуку о коришћењу 646,5 милиона динара за подршку и унапређење пословне инфраструктуре, кроз пројекте 20 локалних самоуправа, међу којима и Општина Блаце.

У 2021. години посредством овог конкурса Општина Блаце добила је подршку за реконструкцију улице Војводе Мишића у Блацу.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg