Наставак сарадње младих из Блаца и Универзитета Алабама (САД)

Координатор Канцеларије за младе Милош Чолић путоваће у службену посету Универзитету Алабама у периоду од 03. до 11. априла. Позив Милошу Чолићу, запосленом раднику Oпштинске управе у Општини Блаце стигао је са универзитета овог престижног факултета у Америци због, како се наводи у позивном писму, дугогодишње сарадње између младих Србије и овог Универзитета. Канцеларија за младе наше општине учествовала је на програму Serbia youth leadership у периоду од 2009. до 2012. године, када је 12 младих наше општине о трошку владе САД-а путовало у Америку. На овом програму, поред Блаца, учествовало је још само 6 градова и општина из читаве Србије.

Након успешне сарадње у протеклом периоду и на претходном програму дошло је и до стварања новог, који носи назив Serbia fellowship experience. У њему, поред Блаца, учествују још Београд, Ниш и Нови Сад. Програм има за циљ да се изграде мостови између Србије и САД кроз дискусију и интеракцију младих. Заједнички циљ за студентске лидере из Универзитета у Алабами и младих из Србије јесте да обликују своју визију међународне социјалне правде кроз интеркултурални дијалог, комуникацију и боравак у српским и америчким породицама. У периоду од 14.-20. маја ове године очекује се долазак девет представника Универзитета Алабама у Блаце, који ће бити смештени у блачким породицама.

Милош Чолић путује у Алабаму и боравиће у кампусу универзитета у граду Тускалуса а програмом боравка предвиђени су бројни састанци са званичницама универзитета.

Захваљујући подршци Општине Блаце, планирано је да се програм настави и наредне године одласком наших омладиница у Америку саопштио је председник општине Блаце Иван Бургић, који је додао да ће општина уложити све напоре да до ове размене дође.

University of Alabama

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg