Општина Блаце потписала Уговор за реализацију награде освојене на такмичењу „Узми рачун и победи“

Председник општине Блаце Зоран Јозић, дана 02.07. присуствовао је на конференцији Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) у Београду "Прво полувреме године борбе против сиве економије". Повод конференције било је свечано потписивање уговора са општинама које су освојиле награду на такмичењу „Узми рачун и победи“. 

У категорији малих општина награду је добила општина Блаце чији су грађани послали у просеку по 42 коверте, а у категорији средњих и великих општина Савски венац у Београду и Врање, чији су грађани послали у просеку по 43 коверта са рачуним и слиповима. Овом приликом, председник општине Блаце потписао је уговор о реализацији добијене награде а коју ће општина употребити сходно резултатима гласања које је трајало у периоду од 12-18. јуна.

1

"Доказ да смо проблем сиве екониомије на локалном нивоу избацили у први план,  јесу 42 послате коверте са рачунима по глави становника", рекао је председник Јозић, који је пре почетка такмичења позвао суграђане да се активно укључе у борбу против сиве економије.

На конференцији су присустовали и бројни чланови Владе Републике Србије, министри Бранко Ружић, Зоран Ђорђевић и Бранислав Недимовић.

Извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић истакла је да свест грађана о штетности сиве економије расте, а да је доказ за то учествовање 11 милиона грађана у наградној игри "Узми рачун и победи".

4

"Истраживање које смо спровели показује да је наградна игра 'Узми рачун и победи' мотивисала 35 одсто грађана да траже рачуне за купљену робу. То значи да је наградна игра испунила свој циљ", рекла је Јовановићева на конференцији.

Најбољим општинама по броју послатих фискалних рачуна у наградњ игри "Узми рачун и победи" уручене су награде, по 23.000 евра које ће употребити према личном опредељењу. Општина Блаце, спровела је гласање на којем је победио пројекат „Техничко опремање Основне школе Стојан Новаковић“.

6 1

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg

 

Baner 2