У Блацу одржана 18. седница СО Блаце: Усвојен буџет Општине Блаце за 2022. годину

У Блацу је јуче одржана 18. по реду седница Скупштине Општине Блаце, на којој су донете веома важне одлуке. Усвојен и буџет Општине Блаце за 2022. годину који износи нешто више од 437 милиона динара.

Буџет Општине Блаце за 2022. годину припремљен је у свему према упутству од стране Министарства финансија. Новине по којима се разликује од буџета из ранијих година су у томе што су по први пут опредељена средства за енергетску ефикасност, односно субвенције грађанима за замену столарије, израду фасада на објектима, набавку котлова и соларних панела. Новина у буџету је и то да су обезбеђена средства и за ново давање из социјалне заштите, а односи се на личног пратиоца детета. У буџету су за разлику од ранијих година знатно увећана средства за комуналне делатности и саобраћајну инфраструктуру, те је много више новца опредељено за изградњу улица, тротоара и путева, рекао је председник Општине Блаце Иван Бургић.

Одборници СО Блаце одлучивали су и о Предлогу Одлуке и допуни Одлуке о приступању изради плана развоја општине Блаце за период 2021. до 2028. године.

Међу бројним тачкама дневног реда усвојен је и предлог Одлуке о суфинансирању мера енергетске ефикасности стамбених зграда, породичних кућа и станова.

На 18. по реду Седници СО Блаце разматрано је и одлучивано о Предлогу Одлуке о поверавању искључивог права за обављање комуналних делатности у 2022. години, као  и о поверавању искључивог права за обављање комуналне делатности зоохигијене у наредној години.

Одлучивало се о Програму пословања ЈКП Блаце, као и о Предлогу Одлуке о образовању специјализованих јединица цивилне заштите за узбуњивање на терироји Општине Блаце.

Међу бројним тачкама дневног реда разматрано је и одлучивано о Плану и Програму рада Центра за социјални рад Блаце са седиштем у Блацу и Домског одељења за смештај одраслих и старијих лица при центру за социјални рад Блаце за 2022. годину.

obavestenje

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg