Обавештење о објављивању јавног позива за доделу бесповратних средстава за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа  

Одељење за привреду, ЛЕР и заштиту животне средине обавештава привредне субјекте да је развојни програм ЕУ ПРО Плус, који финансира Европска унија, а спроводи се у сарадњи са министарством за европске интеграције Владе РС, објавио

Јавни позив за достављање предлога пројеката за доделу бесповратних средстава за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа.

 

Циљ: Допринос расту и развоју предузетника, микро и малих предузећа (ММП) у регионима Шумадије, западне, jужне и источне Србије.

Укупан буџет позива: Три милиона евра, од чега је два милиона намењено предузећима која се баве производњом, а милион евра предузећима која пружају услуге.

Износ подршке по појединaчном пројекту: Од 10.000 до 40.000 евра за предузећа (предузетнике) регистрована за производну делатност, односно од 10.000 до 30.000 евра за предузећа(предузетнике) регистрована за пружање услуга.

У оба случаја обавезно је минимално суфинасирање од 20% вредности пројекта односно 15% за предузећа из општина које су у четвртој категорији развијености.

Ко може да учествује: Предузетници/е, микро и мала предузећа регистрована у периоду од 1. јануара 2016. до 31. децембра 2020. године, у некој од 99 локалних самоуправа укључених у ЕУ ПРО Плус програм, а која се баве производњом или пружањем услуга које обухватају информационе технологије, архитектонске и инжењерске делатности, здравствену и социјалну заштиту, услуге везане за туризам, одржавање и поправке.

Врста активности: Набавка нове опреме или увођење услуга које ће допринети унапређењу производње и тржишног потенцијала предузећа, отварању нових радних места и повећању опоравка и отпорности од негативног утицаја пандемије ковида 19.

Подржани пројекти треба и обавезно да укључе друштвено одговорне активности које ће допринети развоју њихових локалних заједница.

Рок за пријаву: 30. јун 2022. године до 24:00 по локалном времену

Више информација на: https://www.euproplus.org.rs/

 

obavestenje

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg