Атанасковић у посети општини Блаце отворила Дане шљиве у Блацу

Министарка привреде Анђелка Атанасковић отворила је традиционалну манифестацију „Дани шљиве“ у Блацу.

Након састанака са председником Општине Блаце, Иваном Бургићем и локалним привредницима, Атанасковић је посетила и кућицу „Хумана срца“ у којој ће током манифестације  ученици основних школа кроз литерарне радове оставити своје новогодишње жеље.

„Задовољство ми је што сам отворила 'врата' дома креативних жеља деце. Позивам привреднике и све људе који су у могућности да донацијама сходно могућностима помогну остварењу дечијих жеља из ове кућице јер дајемо да бисмо сви имали више“, рекла је Анђелка Атанасковић.

Током посете Општини Блаце, Атанасковић је обишла и привредно друштво „Tody DOO Blace“  које обавља делатност производње грожђа и продаје вина бренда „Винарија Доја”. Министарство привреде подржало је ово привредно друштво за реализацију  инвестиционог пројекта „Доја” који ће у Општини Блаце допринети развоју туризма и до фебруара наредне године отворити 7 радних места.

Министарка Атанасковић, добила је захвалницу општине Блаце за допринос привредном и свеукупном напретку ове локалне заједнице. Захвалницу је министарки  уручио Иван Бургић, председник Општине Блаце. „ Почаствована сам признањем које је потврда да су напори Министарства привреде,  усмерени на  унапређење привреде, животног стандарда  и демографске слике очувањем младих на својим огњиштима у Општини Блаце, препознати и цењени“, рекла је Анђелка Атанасковић.

 

IMG 20220819 WA0065

 

IMG 20220819 WA0060

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg