Позив за пријаву за Дивац омладинске центре

Фондација Ана и Владе Дивац од 2013. године реализује пројекат Дивац омладински фондови (ДОФ) у сарадњи са општинама Аранђеловац, Блаце, Кањижа, Лазаревац, Обреновац, Пријепоље, Владичин Хан, Власотинце и Вршац реализује, уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

oglasi v

Како би модел пројекта ДОФ, који се показао као одличан за укључивање младих у процес доношења одлука, учинили одрживим изабраћемо удружења која ће представљати Дивац омладинске центре који ће у свакој општини преузети реализацију пројекта. Пројекат ДОФ се финансира од стране Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) до марта 2017. године. Након тога желимо да Дивац омладински центри преузму имплементацију овог модела и да прикупе средства за наставак реализације овог пројекта. Фондација ће у периоду од 2015. до 2017. године интензивно радити на јачању капацитета изабраних Дивац омладинских центара на пољу финансија, администрације, прикупљања средстава, програмског буџетирања итд.
Позивамо сва удружења грађана да поднесу своје пријаве за Дивац омладинске центре до 10. августа 2015. године.


Ко може да аплицира?
• Сва регистрована удружења грађана
• Удружења не морају обавезно да буду удружења младих или удружења за младе али ће претходно искуство у овој области бити додатно бодовано.
• Пожељно је да удружења буду на територији девет општина у којима постоје Дивац омладински фондови или из региона, као и да имају претходно искуство рада са локалном самоуправом и свим релевантним актерима из општине за коју аплицирају.
• Једно удружење може да се пријави за више општина

Који су критеријуми избора?
• Одрживост удружења и претходних пројеката и програма
• Искуство у сличним пројектима који се баве омладинским темама
• Претходни односи са релеватним актерима на локалу (локална самоуправа, локални бизниси, омладинске и друге организације)
• Спремнност и заинтересованост да постану Дивац омладински центар


Шта добијају удружења која буду изабрана?
• Могућност да од марта 2017. године преузму модел Дивац омладински фондови у општини за коју су изабрани и да на основу преузетог модела аплицирају за средства за наставак реализације
• Менторство из области финансија, администрације, прикупљања средстава од компанија и билатералних донатора, програмског буџетирања у локалној самоуправи које ће реализовати Фондација Ана и Владе Дивац, Српрска асоцијација менаџера и СКГО

Шта се од Дивац омладинског центра очекује?
• Да присуствује свим обукама, радионицама, менсторским састанцима и округлим столовима припремнљеним за Дивац омладинске центре у периоду до марта 2017. године
• Покаже спремност да модел Дивац омладинских фондова настави да имплементира након марта 2017. године

Шта након аплицирања?
Крајем августа и почетком септембра биће организовани интервјуи са сваким од пријављених удружења. До краја септембра ће бити донета одлука о удружењима са којима ћемо радити у наредном периоду.
За сваку од девет општина биће изабран Дивац омладински центар. Једно удружење може бити изабрано за Дивац омладински центар у више општина.

За више информација можете се обратити Јелени Ракић или Жељку Митковском на број 011-3341755 или на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

WordПријава за организације

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg