Одржан први састанак Оперативног штаба зимске службе

Оперативни штаб зимске службе, образован решењем председника Општине Ивана Бургића 26. септембра 2014. године, данас је одржао свој први састанак. Чланови Штаба су представници Општине Блаце, Општинског већа, Општинске управе, ЈКП „Блаце“, Дома здравља Блаце и Одељења унутрашњих послова ПС Блаце.

zimska-sluzba

Састанком је председавао Мирољуб Марковић, председник Штаба, који је на почетку присутне чланове упознао са образложењем поменутог решења, као и са правима и дужностима Оперативног штаба који су дефинисани Програмом рада зимске службе.

Према Програму, који је донело Општинско веће општине Блаце, Штаб је на састанку извршио анализу стања и припрема за предстојећу зимску сезону, распоред дежурстава, стање механизације, залихе посипног материјала и друга питања. Како је одржавање јавних површина и путева на територији општине у надлежности ЈКП „Блаце“, као делатност коју јој поверава Општина Блаце, обавеза је локалне самоуправе да са овим предузећем сачини уговор за зимско одржавање са прецизним планом, најкасније до 10. децембра за наступајући зимски период. Редовна дежурства у ЈКП „Блаце“ уведена су за период од 15. новембра текуће године до 31. марта наредне године. У случају потребе биће продужена и после наведеног рока, што утврђује Оперативни штаб посебном одлуком.

Директор ЈКП „Блаце“ изнео је податак да је целокупна механизација којом ово предузеће располаже тренутно у функцији, да је на располагању 5 тона посипног материјала (соли), те је донета одлука да се набаве додатне количине соли потребне за зимско одржавање, а на основу података о потрошеним количинама у претходним зимским сезонама.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg