Општина финансира програм стручне праксе за 15 младих Блачана

Са циљем да се помогне младим незапосленим становницима Блаца и да им се омогући да након стажирања полажу стручни испит за самосталан рад у струци Општина Блаце, у складу са Локалним акционим планом запошљавања, реализује програм стручне праксе.

mladistaz

Петнаест младих људи распоређено је у неколико установа (Општинска управа, Основна школа, Средња школа, ПУ „Наша радост“, Дом здравља „Блаце“, СТТЦ „Нирвана“ и Апотека Блаце) где ће кроз програм стручног оспособљавања незапослених лица стећи практична знања и услов за полагање приправничког испита.

„За реализацију овог програма Општина Блаце је издвојила три милиона динара из сопственог буџета. Ово је још један од примера како налазимо начине да помогнемо нашим младим суграђанима. Поред стипендирања студената и награђивања најбољих међу њима, подстицања младих пољопривредника, омладинских иницијатива итд. свакако је за њих најбитније а за Општину приоритет смањење незапослености и обезбеђивање радних места. То је наш најважнији задатак у наредном периоду“ – истакао је председник Општине Блаце Иван Бургић.      

Програм стручне праксе траје шест (за два приправника са средњим образовањем), девет (за девет приправника са вишим или високим трогодишњим образовањем), односно дванаест месеци за приправнике са најмање четворогодишњим високим образовањем.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg