Општина Блаце издваја скоро 11 милиона динара за пољопривреду

Из буџета Општине Блаце биће издвојено 10.980.000,00 динара у оквиру Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у општини Блаце у 2014. години.

obavestenje

То је више него двоструко већи износ у односу на прошлу годину, када је по истом основу издвојено 4,5 милиона динара.

Конкурс који је затворен 30. новембра односио се на расподелу средстава из буџета намењених за финансирање развоја и унапређења воћарства, повртарства, ратарства и сточарства општине Блаце.

Највећи број захтева, од преко стотину који су упућени Комисији за расподелу средстава из буџета намењених за финансирање развоја и унапређења пољопривреде општине Блаце односе се на субвенционисање набавке специјализоване пољопривредне механизације, машина и опреме за прераду, складиштење полупроизвода и готових производа у: сточарству, воћарству, ратарству, повртарству, виноградарству и винарству. Десетак захтева односе се на набавку и чување квалитетних приплодних грла стоке, а подносиоци захтева аплицирали су и за субвенционисање камата за краткорочне и средњорочне наменске пољопривредне кредите регистрованих пољопривредних газдинстава.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg