Општински пројекти презентовани у Софији

Програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија 2014-2020 обухвата шест бугарских и седам српских округа, међу којима је и Топлички. У ове две области суседних земаља на 43933км² живи 2.144.054 становника. За овај програм, који подржава улагања у туризам, заштиту животне средине и младе, укупан буџет (подразумева средства Европске уније и националне буџете)  је око 34 милиона еура.

bugarska-v

Блаце је једна од српских општина (а поред Куршумлије једина Топличка) укључених у овај Програм и учесница Другог бугарско-српског бизнис форума под називом „Улога пословања у изградњи одрживих европских пракси у прекограничној сарадњи“ одржаном у Софији и Вршцу од 23. до 25. октобра ове године.

У среду 17. децембра званична делегација коју су чинили Иван Бургић, председник Општине и Златко Димитријевић, председник СО Блаце боравила је у Софији, где су представницима консултантске куће „Smart Synergy“ презентовани пројекти које локална самоуправа у Блацу планира да реализује. Ради се о неколико пројеката за које Блаце тражи партнере међу бугарским општинама: изградња комплекса базена, уређење Блачког језера, археолошки локалитет „Пребреза“, реконструкција и изградња канализационе мреже у Блацу, замена водоводних цеви, реконструкција постројења за пречишћавање воде у Придворици и асфалтирање локалних путева на територији општине.

Поменута консултантска кућа заступа између осталих и највећу бугарску мултинационалну грађевинску компанију „Trace Group Hold“ PLC која је, иначе, власник Предузећа за путеве „Ниш“ и један од извођача радова на изградњи путне инфраструктуре на Коридору 10 и у Србији посредно запошљава 1050 људи.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg