Подршка од 3,8 милиона динара министарства за заштиту животне средине за санацију дивљих депонија на јавним површинама

Председник Општине Блаце Иван Бургић, потписао је данас у министарству за заштиту животне средине Уговор о суфинансирању реализације пројекта превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2021. години.  Вредност пројекта који се односи на санацију дивљих депонија на јавним површинама износи 4.816.800,00 динара. Министарство је у потпуности подржало општински пројекат, и суфинансираће га са 3.853.440,00 динара, док преостали износ средстава општина финансира из сопственог буџета. 

Председник Општине Блаце Иван Бургић, овом приликом, састао се и разговарао са министарком Иреном Вујовић о еколошким проблемима и пројектима наше општине. 

slika Irena VujovicПредмет овог пројекта је санација 26 дивљих депонија на јавним површинама, према поднетом захтеву који је саставни део потписаног уговора. У претходном периоду, закључен је још један уговор код овог министарства на реализацији пројекта очувања и заштите земљишта као природног ресурса у 2021. години. Овај пројекат ресорно министарство суфинансира са 3.000.000,00 динара. 

 

 

 

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg