Средњошколци представљају Европу на календару Европског ПРОГРЕСа за 2015. годину

У Културном центру „Драинац“ у Блацу данас је одржана промоција календара Европског ПРОГРЕСа за 2015. годину и додела награда учесницима ликовног конкурса.

kalendar-progres-3

Присутнима се на почетку свечаности обратио председник Општине Блаце Иван Бургић, који је изразио задовољство што је Блаце изабрано као град домаћин данашњег догађаја, честитао свим награђеним ученицима и изразио наду да ће се и у наредном периоду наставити успешна сарадња коју Општина Блаце има са Програмом Европски ПРОГРЕС. Након г-дина Бургића присутне је поздравио и Грем Тиндал, менаџер овог Програма похваливши све учеснике конкурса, изражену креативност и уопште постојање великог броја талентоване деце и младих у овом делу Србије.

kalendar-progres-2

На овогодишњи ликовни конкурс под називом „Упознај Европу“, који је ораганизовао развојни програм Европски ПРОГРЕС уз подршку Европске Уније и Владе Швајцарске, пристигло је 110 радова из 28 средњих школа југоисточнеи југозападне Србије. Дванаест најбољих радова налази се на странама календара Европског ПРОГРЕСа за наредну годину а награде су уручили г-дин Грем Тиндал и председница жирија академска сликарка Ена Поповић из Блаца.

kalendar-progres-1

Треће место на конкурсу и таблет рачунар освојила је Александра Миленковић, ученица Школе за текстил и дизајн из Лесковца. Друга награда и таблет рачунар припали су Николи Костићу, ученику Техничке школе из Владичиног Хана а прву награду и лаптоп рачунар освојила је Софија Јелић, ученица гимназије „Пиво Караматијевић“ из Нове Вароши. Њихови професори су добили књиге а још девет ученика награђено је фото апаратима. 

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg