Делегација Регионалне привредне коморе Ниш посетила Блаце

Делегација Регионалне привредне коморе Ниш боравила је данас у званичној посети Општини Блаце и блачким привредницима. Делегацију, на челу са председником РПК Др Драганом Костићем, чинили су и генерални секретар Владимир Додић, руководилац маркетинга СЗ Пирот Александар Симоновић и Владица Крсмановић, директор хладњаче “Ленада”.
Представнике Регионалне привредне коморе Ниш примио је председник СО Блаце Златко Димитријевић а госте је поздравио и пожелео им добродошлицу председник Општине Иван Бургић. Током разговора са г-дином Димитријевићем делегација РПК представила је план рада, након чега су обишли Млекару "Лазар", Дестилерију "Мими", конфекцију Ивковић, млин "Тимотијевић" и предузеће "Миди органик" из Доњег Гргура.

RPK-Nis
"Циљ наше посете је представљање нове стратегије Регионалне привредне коморе Ниш, нових услуга које смо увели за наше чланице и указивање на предности у сарадњи са Комором" - изјавио је Др Драган Костић, председник РПК и додао да је задатак Регионалне привредне коморе да олакша пословање постојећих привредних субјеката.
Костић је такође нагласио да је Регионална привредна комора Ниш Влади Републике Србије предложила и десет мера, од чега су пет за олакшање инвестирања и пет мера за олакшање пословања, како би се направиле специјалне мере за развој југа Србије, обзиром да је овај део државе у најнезавиднијем положају.

Председник СО Блаце Златко Димитријевић је нагласио да од данас почиње активно укључивање привреде Блаца и ново поглавље сарадње са Регионалном привредном комором Ниш и са још неким структурама везаним за Европске фондове и Републику Бугарску, у чему се очекује и велика помоћ од стране РПК. Г-дин Димитријевић је истакао да је Општина Блаце лидер у привредном предузетништву Топличког округа, што привлачи пажњу инвеститора и обезбеђује добар пријем код органа попут Републичке привредне коморе и Министарства привреде.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg