Oдржана информативна сесија „Време за успешне жене“

У сали 2 Високе пословне школе струковних студија у Блацу, са почетком у 12 часова, данас је одржана информативна сесија о процесу доделе бесповратних средстава за покретање женског бизниса под називом „Време за успешне жене“. Састанку је присуствовало око 70 жена из општина Блаце, Брус, Куршумлија, Прокупље и Житорађа.

Иначе, сесије се у периоду од 26. марта до 08. априла одржавају сем у Блацу и у Врању, Нишу, Лесковцу, Ивањици, Новој Вароши и Новом Пазару а организује их програм Европски ПРОГРЕС.

Циљ сесије је упознавање будућих предузетница и представница релевантних институција са свим фазама и неопходним корацима – од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву до добијања бесповратних средстава за покретање женског бизниса. На данашњем састанку све присутне кандидаткиње добиле су основне и врло детаљне информације о циљевима ове програмске активности, методологији јавног позива, условима и роковима за учешће жена на обукама и на јавном позиву и многим другим питањима.

За бесповратна средства право да конкуришу имају све незапослене жене регистроване на евиденцији Националне службе за запошљавање најмање три месеца, које имају трајно боравиште у једној од 34 општине које учествују у Европском ПРОГРЕСУ. При томе, свака од кандидаткиња може да поднесе само један предлог пројекта и да добије само један грант.

За ову активност Европски ПРОГРЕС наменио је укупно 400.000 еура а највиша вредност појединачних грантова је до 10.000 еура. Спровођење пројеката трајаће 12 месеци од дана потписивања уговора, а уговори се потписују са УНОПСом након што је предлог пројекта одобрен. Обавеза сваке добитнице гранта којој је пројекат одобрен је да обави регистрацију свог бизниса код АПРа и себе региструје као запослену.

progres

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg