Обележен Дан планете земље

Данас је 22. април, Међународни дан планете Земље. У читавом свету обележава се низом акција које за циљ имају указивање на значај очувања природе и спречавање негативних последица које на животну средину имају повећана потрошња енергије, глобално загревање, климатске промене и развој индустрије.

mladi gorani

Дан Земље је установљен да људе подсећа на одговорност за планету на којој живе. Традиција обележавања овог датума потиче још из 1970. године, а 1990. године овај датум постао је међународним даном. Он је увек повод да установе, организације, институције и појединци предузму конкретну акцију којој је циљ, између осталог, и повећање нивоа свести људи о угрожености животне средине и нужност ангажовања што шире јавности на пословима очувања и унапређења природног окружења.

Патронажна служба Дома здравља Блаце, у сарадњи са општинском Инспекцијом за заштиту животне средине и Основном школом „Стојан Новаковић“ организовала је данас садњу четинара у дворишту ове здравствене установе. Ова активност део је акције пролећног уређења града и допринос обележавању Међународног дана планете Земље, посебно значајна јер су учешће у њој узели блачки основци. Њихов рад организовала је наставница биологије Оливера Тимотијевић а акцију је осмислила Драгана Радивојевић, мед. сестра патронажне службе Дома здравља Блаце.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg