Дан Европе млади Блаца прослављају у Солуну

На основу одлуке Комисије за имплементацију Локалног акционог  плана за младе, Општина Блаце тј. Канцеларије за младе организује студијско туристичку посету граду Солуну у Грчкој поводом 9. маја дана Европе.

9maj

Циљ ове активности је да 50 младих општине Блаце бесплатно путује у Солун а предност приликом избора имаће волонтери КЗМ Блаце, одлични ученици, студенти са добрим просеком, стажисти, млади који нису раније путовали преко границе.

9. маја 1950. године, Роберт Шуман је представио свој предлог креирања организоване Европе. Овај предлог, познатији као „Шуманова декларација“ (Schuman declaration), сматра се почетком креације онога што је данас познато као Европска унија јер је увод у Монтанску унију.

Данас, девети мај је постао европски симбол (Дан Европе) који заједно са химном и заставом, идентификује политички ентитет Европске уније. На Савету Европске уније у Милану 1985. године је донесена одлука да се 9. мај сваке године обележава.

Дан Европе је прилика за активности и фестивале који Европу приближавају њеним грађанима и народима. За посетиоце су тог дана све институције Европске уније отворене. Стога, млади из Блаца који буду изабрани да путују моћи ће да слободно време у Солуну искористе за обилазак ЕУ институција у Грчкој.

Поред обиласка ЕУ институција, факулативног обиласка туристичких знаменитости Солуна, планирана је и посета српском војничком гробљу Зејтинлик.

Попуните пријавни формулар и на време заузмите своје место за Европу.

Детаљније информације у КЗМ Блаце.

Попуњене пријавне формуларе предајете на писарници Општинске управе општине Блаце са назнаком „Комисији за имплементацији Локалног акционог плана за младе“.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg