"Зелена планета" за лепо Блаце

Део активности на свом пројекту, који носи назив „За лепше Блаце“, Еколошко друштво „Зелена планета“ спроводи ових дана. Завршена је допуна жардињера дуж главне улице недостајућим садницама и уређење кружног тока. Након садње стабала у дрворедима и изнад тениских терена, које је организовала и спровела Општина, ово је још један допринос пролећном уређењу града.

kruzni tok 2

Иначе, ово је један од пројеката удружења грађана и невладиних организација који се финансирају средствима буџета Општине Блаце за 2015. годину. Његову реализацију Општина Блаце финансира са 95.000 динара.

Циљ пројекта који спроводи „Зелена планета“ је допринос унапређењу визуелног идентитета Блаца и подизање нивоа свести код суграђана о значају заштите животне средине. Посебан значај je и у томе што представља помоћ локалној заједници у озелењавању јавних површина, чиме ће се временом изградити навика повећања, уређења и одржавања зеленила у граду, као и јачање сарадње између различитих сектора заједнице (локалне самоуправе, јавног предузећа, образовне установе и НВО). Неке од активности помажу радници ЈКП „Блаце“, чија је каснија обавеза одржавање ових, као и осталих зелених површина у граду. Такође, у неке од предстојећих активности биће укључени ученици Основне школе „Стојан Новаковић“.

kruzni tok 1

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg