„Нађи времена за кошарку“ Блаце 2015

ТРАДИЦИОНАЛНА МЕЂУНАРОДНА КОШАРКАШКА МАНИФЕСТАЦИЈА
У периоду од 29 – 31. маја 2015. године Општина Блаце биће домаћин Међународне кошаркашке манифестације под називом „Нађи времена за кошарку“. Ова традиционална кошаркашка манифестација одржава се по 9. пут и до сада је угостила преко 1000 младих кошаркаша из Србије, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније, Црне Горе. Такмичење има за циљ промоцију спорта и кошарке, али и промоцију правих друштвених вредности као и успостављање нове спортске сарадње са клубовима из држава у окружењу. Обзиром на чињеницу да је спорт препознат као моћно средство за промоцију мира, толеранције, фер плеја ова манифестација управо обједињује све те вредности и пружа могућност младим људима да поред спортског надметања на терену, имају прилике и да се међусобно упознају, друже и размењују своја искуства. Организациони одбор манифестације „Нађи времена за кошарку“ је унео новине у свом раду, и једна од њих је и могућност одржавања манифестације у општинама и градовима широм Србије. Општина Блаце је препознала предности организовања спортских манифестација, и у сарадњи са организационим одбором, постигнут је договор да Општина Блаце буде прва општина која ће угостити овај турнир изван града у којем је до сада ова традиционална кошаркаша манифестација одржавана.

kosarka

Општина Блаце угостиће екипу из Илијаша (Босна и Херцеговина) као и екипу из Смедерева који ће бити учесници на овогодишњој деветој по реду кошаркашкој манифестацији. Такмичење ће бити одржано у мушкој конкуренцији у категорији јуниора, односно дечака рођених 1996. и млађи. Поред екипа из БиХ и Смедерева на турниру наступиће и екипа из Прокупља као и домаћа екипа КК „Јастребац“ из Блаца. Све утакмице биће одигране у спортској хали „Чика Душко Јовановић”. Организација такмичења биће поверена Координатору манифестације Марку Симићу који ће заједно за својим колегама учествовати у припреми и реализацији овог спортског догађаја.
Ово је добра прилика за промоцију Општине Блаце и на међународном нивоу, као и могућност за успостављање других видова сарадње у области спорта, туризма, пољопривреде итд. Поред такмичарских активности Општина Блаце понудиће својим гостима културне и образовне активности и уједно показати свој потенцијал и у осталим областима. Обзиром на чињеницу да је Кошаркашки клуб „Јастребац“ у овој такмичарској сезони бележио изузетне резултате, у прилог чему говори и чењеница да су изборили пласман у виши ранг такмичења, сматрамо да ће овај турнир допринети и на популаризацији кошарке на овим просторима, и уједно мотивисати младе људе да се укључе у рад у неким од спортских клубова у општини Блаце.
Локална самоуправа на челу са председником Господином Иваном Бургићем обезбедила је неопходна финансијска средства за реализацију овог међународног спортског догађаја, и у сарадњи са Спортским савезом Општине Блаце и СТТЦ Нирвана учиниће све да се сви учесници ове манифестације осећају пријатно током свог боравка, и да са собом понесу лепе утиске. Верујемо да ће ова манифестација бити само једна у низу спортских догађаја који нас очекују у наредном периоду, и надамо ће да ћемо успети да оправдамо епитет доброг домаћина.

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg