Блачки основци путују у Водњан (Истра)

У периоду од 15. до 21. јуна, група од 45 ученика и 3 наставника Основне школе "Стојан Новаковић" боравиће у гостима пријатељском граду Водњану у Истри.

Позив који је упућен ОШ "Стојан Новаковић" потписао је градоначелник града Водњана Клаудио Витасовић који је у сарадњи са Основном школом у Водњану позвао децу из Блаца, на основу вишегодишњих пријатељских односа али и недавно потписаног документа о сарадњи двеју општина.

Ученици шестог и седмог разреда основне школе путоваће бесплатно а предност приликом одабира имала су деца из породица слабијег материјалног стања.

Општинско веће Општине Блаце подржало је позив града Водњана и обезбедило за ученике и ученице ланч пакете и мајице за спортске игре као и средства за трошкове одласка.

Током боравка у Водњану, наша деца биће смештена у апартманском насељу Барбарига, 10 км северно од Пуле и надомак познатог националног парка Бриони. Захваљујући нашим пријатељима из Водњана, створена је прилика да деца која немају услова за летовање потпуно бесплатно обиђу туристичке дестинације Истре дружећи се са својим вршњацима на спортским играма. 

„Боравак деце у Водњану наше пријатеље из тог града коштаће неколико хиљада евра па је стога логично да и ми, као локална самоуправа, подржимо њихов пут симболичном средствима“ - изјавио је председник Општине Блаце Иван Бургић.

Током боравка у граду Водњану наша деца имаће прилику и за разгледање Јужне Истре али и слободно време за купање.

obavestenje

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg