Формирана Групација произвођача и прерађивача воћа

У просторијама Културног центра јуче је одржан радни састанак руководства Општине Блаце и Регионалне привредне коморе Ниш, коме су присуствовали бројни блачки привредници. Презентовани су привредни потенцијали и привредна кретања на територији РПК Ниш, као и потенцијали општине Блаце, са акцентом на пољопривреду, могућности за унапређење производње воћа, могућности подстицаја и коришћења разних фондова.

На састанку је формирана Групација за производњу, прераду и промет воћа, поврћа, алкохолних и безалкохолних пића са циљем организовања произвођача, прерађивача и складиштара, укрупњавања производње, заједничког и координисаног деловања, наступа на тржишту и пред фондовима.

grupacija

У уводној речи присутне је поздравио председник Општине Блаце Иван Бургић, који је истакао да локална самоуправа у потпуности подржава формирање Групације произвођача и прерађивача, што ће допринети побољшању и увећању капацитета производње на територији општине. Председник СО Блаце Златко Димитријевић је нагласио да су представници РПК Ниш препознали у Блацу све што произвођачи и прерађивачи воћа нуде а да је састанак почетак финализације формирања поменуте групације која ће произвођачима и прерађивачима олакшати будући наступ на тржишту.

Др Драган Костић, председник Регионалне привредне коморе Ниш је изразио велико задовољство јер су представници РПК Ниш већ други пут у Блацу за веома кратко време и најавио формирање и Групације хладњачара и сушара у региону. Више од 40 компанија ће прићи овој групацији, која ће бити под окриљем РПК Ниш, са циљем да организованији постигну више резултата.

Састанку су присуствовали и секретар Удружења у сектору Агрокомплекса Милан Лапчевић и Владица Крсмановић, представник Привредног друштва Ленада Пирот.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg