Дани шљиве у Блацу почињу 21. августа. Велика заинтересованост туриста са простора бивше СФРЈ

Општина Блаце од 21.-23. августа организује тринаесту по реду туристичко привредну манифестацију Дани шљиве.Генерални покровитељи су Европска унија и Влада Швајцарске кроз развојни програм Европски ПРОГРЕС, Министарство трговине, туризма и телекомуникација а међу покровитељима се налазе и многи локални привредници.

Овогодишњи Дани шљиве у Блацу  почињу у петак 21. августа и трајаће 3 дана. Све је спремно за почетак феште на којој се, како се процењује, очекује преко 100 хиљада посетилаца. Манифестацију отвара министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић а последњег дана манифестације у музичком делу наступиће и Светлана Цеца Ражнатовић (23. август).

Цене ноћења у приватним домаћинствима кретаће се од 3 до 5 евра, док је у смештај у хотелу и апартманима нешто скупљи. За оне који планирају дужи боравак успоставили смо сарадњу са суседним општинама те препоручујемо одмор у Луковској и Пролом бањи или на Копаонику, који се налазе у нашем окружењу.

Иван Бургић, председник општине Блаце и председник организационог одбора Дана шљиве истиче да ће бити места за све посетиоце манифестације и најављује велики спектакл током три дана манифестације. „Захвалио бих нашим суграђанима који уступају своје смештајне капацитете у корист манифестације а познато је да сви имамо госте тих дана и да је сваки грађанин Блаца на неки начин укључен у организацију фестивала. Дани шљиве су симбол нашег места и постоји много специфичности због којих се разликујемо од других. Домаћини су спремни као и сваке године  а очекујемо рекордан број гостију – највеће интересовање влада из земаља бивше Југославије, каже Бургић“.

Захваљујући развојном програму Европски Прогрес који финансирају Европска унија и Влада Швајцарске, израђен је веб сајт манифестације путем ког ће гости моћи да се упознају са свим важним информацијама. Урађена је и нова туристичка карта Блаца по угледу на светске туристичке дестинације а први пут на манифестацији бираће се најбољи предузетник и предузетница у преради шљиве. Обезбеђен је и фонд за донације младим пољопривредницима у износу од 3 милиона динара.

Председник општине Блаце Иван Бургић наглашава да ће мере безбедности учесника и посетилаца манифестације ове године бити на највишем, до сада невиђеном нивоу.

Госте шљивијаде ће, у угоститељским објектима, као и под шатрама дочекати цене сличне прошлогодишњим. Цене ће бити знатно ниже од, рецимо, Гуче, Егзита, Ловефест-а. То ће бити, у суштини, варошке цене, на нивоу малих места, далеко испод наведених манифестација.

Ове године одржаће се и научно стручна предавања из области воћарства, бираће се најбољи шљивик, најбоља шљивова ракија, најлепши штанд а биће и журке за најмлађе. Дани шљиве Блаце 2015 пружиће врхунски музичко-забавни угођај. У музичком делу поред Цеце Ражнатовић, наступиће и Кербер, Цакана, Топалко, трубачки оркестар Дејана Јевђића, локални бенд Алтер его и други...

"Једноставно, Блаце је град шљиве и трудимо се да то и покажемо јавности а све у корист наших произвођача. 2,5 милиона стабала шљиве на територији општине обавезују нас да улажемо у промоцију блачке шљиве – рекао је председник Бургић који је позвао све љубитеље ове племените воћке да дођу у Блаце од 21.-23. августа“

Billboard Dani sljive 2015

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg