Научно стручни скуп за Дане шљиве

Председник Општине Иван Бургић образовао је Комисију која организује научно стручна предавања током трајања „Дана шљиве 2015“. У малој сали Хотела „Језеро“ у Блацу од 21. до 23. августа, уз учешће еминентних стручњака из области пољопривреде, представника донатора, најуспешнијих блачких предузетника који се баве производњом и прерадом шљиве и многих других, говориће се о унапређењу и јачању подршке пољопривреди и руралном развоју.

У петак 21. августа на научно-стручном скупу биће потписан и меморандум о сарадњи између Општина Осечина и Блаце на заједничком јачању капацитета у производњи, преради и продаји шљива. Меморандум ће потписати председници Општина Осечина Ненад Стевановић и Блаце Иван Бургић, када се очекује присуство и начелника Топличког округа Др Небојше Вукадиновића.

Биће обављена и додела уговора о донацији за 15 младих пољопривредника, које додељује Фондација Ана и Владе Дивац и Општина Блаце.

Своје присуство потврдили су представници Одбора за пољопривреду Скупштине Републике Србије, развојног програма Европски Прогрес, Регионалне привредне коморе Ниш, Фонда за развој пољопривреде Општине Блаце, општинског Привредног Савета, града Водњана (Република Хрватска) и многи други.

obavestenje

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg