Гргуре славило шљиву

Шеста по реду манифестација “Село слави шљиву” одржана је у петак у Гргуру. И ове године, манифестацију је посетио председник Републике Србије Томислав Николић, а поред њега и бројне друге званице међу којима њихове екселенције амбасадори Русије, Кине, Белорусије и Венецуеле, као и представници политичког и привредног живота Топлице.

grgure 2015 4

У свом обраћању присутнима, председник Николић је изјавио: „Ја сам председник Републике за кратко а пријатељ Гргура за вечито, тако да ћете морати да ме трпите и када ми истекне мандат. Оно што ви славите је слава раду, оно чега у Србији одавно нема. Нећу да вас заборавим док радите и производите. И сам се осећам сељаком, и сам производим доста тога кад год стигнем а своје слободно време посвећујем селу. Село које највише волим је моја Бајчетина. Нека свако воли свој крај, неће мрзети туђи. Хвала што постојите и што садите шљиву“.

У име организатора, Општине Блаце и Месне заједнице Гргуре, присутнима се обратио и свима пожелео добродошлицу председник Општине Блаце Иван Бургић: „Прву манифестацију организовали су мештани, без помоћи општине. Тада је почасни гост био амбасадор Кине, а идуће године манифестацију је посетио Томислав Николић, тада као народни посланик који је на питање мештана “да ли ће уколико постане председник доћи поново”, обећао да хоће и то обећање наставио је да испуњава и буде наш драги гост“, додајући да највеће заслуге за то што ова манифестација све више добија на важности има Боривоје Перовић, човек који неизмерно воли свој крај.

grgure svi

Концерт у Гргуру одржала је Драгана Мирковић, која је овај наступ поклонила свим грађанима општине Блаце и на манифестацији наступила потпуно бесплатно. У име организатора њој је захвалио Боривоје Перовић: „Желим да знате да нас данашњи концерт Драгане Мирковић не кошта ништа. Она је певала за своју публику“, поручио је са бине Перовић, начелник одељења за обезбеђење председника Републике Србије. Након концерта Драгане Мирковић, публику у Гргуру забављао је Милан Топаловић а потом је концерт одржала група Алтер его бенд.

grgure 2015 3

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg