Обавештење о достављеном захтеву за сагласност на Студију о процени утицаја на животну средину пројекта експлоатација мермера

Обавештавa се јавност да је Министарству заштите животне средине достављен захтев за сагласност на Студију о процени утицаја на животну средину пројекта експлоатација мермера као техничко-грађевинског камена на површинском копу „Попова“ на кат. парц. бр. 364 и 365, КО Попова, на територији општине Блаце, носиоца пројекта, предузећа „Металпласт Павловић“ д.о.о. из Блаца, село Ђуревац бб.

Сагласно члану 20. став 1. и 2. Закона о процени утицаја на животну средину („Сл.гласник РС бр.135/04 и 36/09“) и Правилника о јавном увиду, презентацији и јавној расправи о Студији о процени утицаја на животну средину („Сл.гласник РС“ бр.69/05), овај орган ће обезбедити ЈАВНИ УВИД у предметну Студију о процени утицаја на животну средину пројекта, у просторији Општинске управе општине Блаце у канцеларији бр. 5., у улици Карађорђевој бр. 4., у Блацу, у периоду од 27.07.2021. год. до 12.08.2021. год., у времену од 11 дo 14 часова сваког радног дана.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА РАСПРАВА о предметној Студији о процени утицаја биће одржана у холу Културног центра „Драинац“ у Блацу, дана 12.08.2021. год., у 12 часова, а у складу са инструкцијама Владе и Кризног штаба формираног због сузбијања ширења корона вируса.

У јавној презентацији и јавној расправи о предметној Студији утицаја на животну средину, сагласно члану 20. став 4. Закона о процени утицаја учествоваће носилац пројекта.

                                                              

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ БЛАЦЕ

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ, ЛОКАЛНИ  ЕКОНОМСКИ                                                        
РАЗВОЈ И ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg