Обавештење за предузећа

Програм Немачке развојне сарадње позива предузећа да се пријаве за учешће у пројекту „Запошљавање путем стручних обука за Роме и Ромкиње и друге тешко запошљиве групе”

Коме је намењен пројекат:

Предузетницима, малим, средњим и великим предузећима из целе Србије који имају потребу за новим запошљавањем, желе да организују обуке у практичним вештинама и пруже подршку у запошљавању припадника/ца тешко запошљивих група.

Користи за компаније чије пријаве буду одабране:

  • Приступ обученој радној снази која је дефицитарна на тржишту рада и/или потребна компанији
  • Надокнада дела трошкова теоријске и/или практичне обуке (нпр. тренера, ментора, материјала, алата, радних одела, опреме, итд.)
  • Надокнада дела трошкова надокнаде за  полазнике/це током трајања обуке, укључујући трошкове превоза и осигурања
  • Подршка оним компанијама којима је потребна, при регрутацији и селекцији полазника/ца и менторска подршка током обуке
  • Успостављање сарадње са ГИЗ-ом

Ко могу бити корисници обука и запошљавања:

Незапослена лица која припадају следећим маргинализованим групама: Роми/Ромкиње, повратници/це из Немачке и других земаља Европске Уније, дугорочно незапослени (незапослени дуже од годину дана), особе млађе од 30 година, жене, особе са инвалидитетом, самохрани родитељи, особе старије од 50 година, радници отпуштени као технолошки вишкови.

Више информација о пројекту:

  • Пријавни формулар и више информација о пројекту и критеријумима за учешће можете пронаћи на следећем линку
  • Online инфо сесија поводом програма биће организована 27.10.2021. Од 15.00 до 16.15х. Пријавите се за учешће на инфо сесији на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Ваша питања у вези са јавним позивом можете послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 03.11.2021

О организаторима програма:

Програм Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ који спроводи ГИЗ, се реализује у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, уз стручну подршку ГФА цонсултинг гроуп ГМбХ. Део програма усмерен је на подршку маргинализованим групама да унапреде своја знања и вештине, боље се позиционирају на тржишту рада и повећају запошљивост.

obavestenje

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg