Почеле припреме за обележавање сто година од Топличког устанка

У Блацу је 12. августа одржан шести састанак Савета Топличког управног округа коме су поред начелника Топличког управног округа др Небојше Вукадиновића присуствовали председници Општина Блаце Зоран Јозић, који је и био домаћин састанка, председник Општине Куршумлија и Житорађе Радољуб Видић и Слађан Младеновић и заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Састанку су такође присуствовали и директори установа културе из Прокупља и Куршумлије као и представаник Мeсне заједнице Гргуре.

Тема састанка била је организација манифестације 100 година од Топличког устанка, као буне српског народа против бугарске и аустроугарске окупације, који је био једини устанак у некој окупираној држави током целог Првог светског рата.

За обележавање овог великог јубилеја потребно је извршити све припреме и кренути на време, јер је ова манифестација уврштена у Државни програм обележавања устанака, закључак је Савета Топличког управног округа, сходно чему је предложено формирање организационог одбора који ће у наредном периоду водити бригу и припреме везано за овај догађај.

Такође је договорено да обележавање 100 година од Топличког устанка траје од 24. до 26.02.2017. године када ће се одржати централна манифестација.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg